Fribergers badhus

     


 

 

 

Det är med stor glädje och stolthet vi kan berätta att alla konstnärer som deltager i vår första utställning kommer från föreningen KiR - Kultur i Rörelse, en förening för, av och med yrkesverksamma kulturkreatörer i Västmanlands län.

KiR om KiR:

Den som menar att ensam är stark har inte mött föreningen Kultur i Rörelse (KiR). KiR samlar yrkesverksamma kulturutövare från alla kulturbranscher, och däri ligger vår styrka. Det är med gemensam röst vi har möjlighet att påverka kulturliv och kulturpolitik i Västmanland. För första gången sedan föreningen startades i maj 2007 visar vi nu en samlingsutställning med ett urval av våra medlemmar. KiR är stolta över att få vara med och öppna den det nya konsthallen i Sätrabrunn Hälsobrunn; Fribergs badhus galleriet Fribergers badhus på Sätra Brunn.Utställande konstnärer


Gunnel Branzell...
...bor på en gård strax norr om Västerås. Arbetar som konstnär och grafisk formgivare i det egna företaget Främst Form.
Hon samarbetar även i konstellationen ”Först & Främst, ord-, bild-  och formbyrån?som erbjuder både illustration, grafisk form, text och ord.
I den konstnärliga verksamheten jobbar hon gärna i okonventionella material som t ex papier maché.


Malinka Persson...
...jobbar främst med seendet, i både teori och praktik. Det egna fotograferandet genomförs med förkärlek i svartvitt och med en vilja att skapa parallella världar och funderingar kring dessa. Malinka arbetar också med att utbilda andra i seendet och hur man kan använda det för att utveckla sig själv och hitta större förståelse för sig själv och sin omvärld. Det tredje benet Malinka står på är bildanalys; att undersöka hur ett bildmaterial uppfattas och om detta överensstämmer med syftet.
Malinka arbetar även i olika samarbeten;
Bergtagna - ett tvärkulturellt samarbete mellan fotografi, lyrik och smide (www.bergtagna.se)
Pointed: ord & bild - jobbar med bl a yrkesporträtt till tidningar.


Michelina Gatti
Föddes i en by  i norra Toscana i Italien och flyttade som barn med föräldrar och syskon till Västerås. Från att i början målat parallellt med yrkesarbete målar jag numera på heltid.
På tavlorna, som målas både i olja, akvarell och akryl, avbildas främst landskap, blommor och ibland stilleben.
Favoritmotiv är bland annat besökta landskap, som t ex Toscana, Mälardalen ochVästkusten. Där finner jag harmoni och sinnesro - denna ”känsla?önskar jag förmedla till de som ser mina målningar.


Norbergs Grafiska Verkstad 
Åsa Fexby - Eva Nilsson - Anna Kari Norberg - Arne Pettersson - Elsa Lill Norberg Strolz - Cina Svensson - Barbro Broman
Norbergs Grafiska Verkstad är en ideell förening för alla som är intresserade av grafik.
Vi har funnits i fem år, och har vår verkstadslokal på Kornettgatan i Norberg. Där arbetar vi med olika tekniker inom högtryck och plantryck, till exempel linoleum (Anna Kari), MDF-board (Arne), monotypier (Elsa Lill), plastmatta (Åsa), textiltryck (Cina) och limtryck (Eva).
Vi håller även prova-på-kurser, och tar emot studiebesök.


Georgianna Kralli
Mitt måleri och skulptur är ett försök att fånga reflektioner av inre och yttre liv som befinner sig i en ständig förändring och rörelse. I detta sökande använder jag de tre huvudelementen: tid, rum och rörelse. Jag målar i akryl och skulptera i stål, stengods och glas.    ett brev


Siv Lilja
Född i Småland men räknar mig som västmanlänning då jag bott här i nästan hela mitt liv. Bor nu på landet utanför Sala. Naturupplevelser betyder mycket för mitt skapande, jag inspireras av skönheten, färgerna och de ständiga skiftningarna mellan ljus och skuggor. Det är detta jag vill förmedla med mina oljemålningar.
Ägnar mig också åt sidenmålning, där jag målar tyger i olika färger, skiftningar och mönster som jag sedan skapar kläder av, även där inspireras jag av naturen.


Ida Rosén-Branzell...
...bor i ett torp i Ramnäs, Västmanland, och jobbar som konstnär och illustratör i det egna företaget Främst Bild, Ateljé IBR. Hon samarbetar även i konstellationen ”Först & Främst, ord-, bild-  och formbyrån?som erbjuder både illustration, grafisk form, text och ord. Ida har bland annat varit idégivare och projektledare till projektet Stenpoesi- en gatuutsmyckning i Västerås centrum, och givit ut den egna barnboken Drömmarnas Krona tillsammans med en kollega.


Helena Eriksson Rensch
Skulptör och keramiker. Bosatt i Västerfärnebo och där har jag även min verkstad i ett gammalt bageri. Yrkesverksam konstnär i runt 25 år. Säljer mitt hantverk på Abrahamsgården i Norberg och Skapande händer på Sätra Brunn. Jag jobbar enbart i stengodslera. Mina alster flyger och strävar efter frihet.
 


Länkar öppnas i nytt fönster:
http://www.satrabrunn.se
http://www.arthub.se
KiR:s hemsida
Gunnel Branzell
Malinka Persson
Georgianna Kralli
Helena Eriksson Rensch
http://www.rikir.se
SA-samlingsannons
     
  Första sidan  
  Historik Fribergers badhus  
     
     
charlie andersson 073-630 98 05
tohbbe lindblom 0708-488 933
maila oss på förnamn.efternamn@arthub.se
     
     
     
     
uppdaterad 2009-06-03
Like some sort of airwaves, that could song in a unique frequrolex replica sale ency in addition to obtain sent out on of which volume, your fake watches can certainly song in thought processes which might be hanging from the ether. Your head will even history in addition to playback replica watches uk, in addition to sent out thought processes of which some others can certainly collection. In the event that is certainly legitimate, next the rolex replica watches appears can someone produce an first idea. Can certainly serotonin levels production a classic replica watches sale. I find myself the response to the next dilemma sits between rolex replica sale concerning brain in addition to make any difference. Some time from the head we have a boundary between rolex replica that you'll be.