Fribergers badhus

Utställande konstnärer 2011 Eva Fredman, Michelina Gatti, Carl Von Scheele, Marie Thorslund, Annika Zetterberg, Gunnel Branzell, Gregorianna Kralli, Marianne Forngren, Lisa Hallin, Salbohedsgruppen [Maggis Arvidsson, Karin Byström, Anita Forsgren, Agneta Kullberg, Gunnel Lindberg, Maj-Britt Norman, Gerthy Sjögren, Barbro Stenvall, Marita Zeidlitz, och Agneta Öqvist, Gunnel Lindberg], Anna-Karin Hoffman, Henrik Liljeros, Henri Lindblom, Susanne Wallin, Inger Åhs, Eva Stephenson Möller, Greta Sandahl, Gyösh K Baka, Åsa Roos, Anna Bergman-Paul, Berit Ramkvist, Gunny Koivisto

Eva Fredman 3 juni - 5 juli

Eva Fredman "Jag låter bilden födas i processen utan förlagor. Inspiratiion är livet självt"

epost: eva@levara.se, eva.fredman@tele2.se    tfn: 073-511 00 23
Eva Fredman bild 1 Eva Fredman bild 2 Eva Fredman bild 3 

Michelina Gatti 3 juni - 5 juli

Michelina Gatti "Jag är född i Italien och bosatt sedan 1955 i Västerås.
Målar olja, akvarell och akryl."

hemsida: www.michelinagatti.com   epost: michelina_gatti@spray.se
tfn: 070-3609423

Bild 1  Bild 2  Bild 3  Bild 4

Carl Von Scheele 3 juni - 5 juli

Carl Von Scheele " Jag har arbetat med media hela mitt vuxna liv och fotograferat i över 35 år. Ett par gånger har jag ställt ut. Förra året samarbetade jag med konstnären Gunilla Lundell och skildrade ett gammalt, nedlagt gästgiveri ?Albäcks gård. Bara spåren av ett tungt arbetsliv finns kvar i byggnaden. I år har jag intresserat mig för Vanitas-stilleben, studerat dess historia och funderat över vilka moderna symboler som kan skildra livets förgänglighet. Vi lever i en tid när stress, slimmade organisationer och marknadstänkande styr vår vardag och bränner vår tid. Om detta handlar min utställning på Fribergers badhus. "

epost: calle@scheelemedia.se    tfn: 070-53 78 426
bild 1 bild 2 bild 1 bild 2 

Marie Thorslund 3 juni - 5 juli

Marie Thorslund "Historien och det kollektiva minnet, vars spår överlever från en generation till en annan och speglar sig i blickar och kroppsspråk hos människor, som ibland är omedvetna om sitt historiska eller kulturella förflutna? Naturen är en bild av harmoni, men i mitt medvetande framkallar den också inre landskap som vittnar om ett evigt ”någon annanstans”? Världen och dess ständiga förlopp utav händelser sedd som en kraftfull dynamisk process som ingen kan stoppa? Mitt bildspråk pendlar mellan dessa olika teman, drivkraften i mitt måleri är alltid den klassiska musiken. Den utgör kraften som framhäver de djupaste känslorna och bilderna inom mig."

bild 1 bild 2  bild 1 bild 2 

Annika Zetterberg 3 juni - 5 juli

Annika Zetterberg " Jag heter Annika Zetterberg och har min keramikverkstad i Dingtuna utanför Västerås. Lerskapandet började i min mors keramikverkstad i Hökåsen på 1970-talet, och har fortsatt i min egen verkstad sedan 1998. Leran är ett material som har funnits sedan urminnes tider och använts av människor till bl. smycken, prydnadsföremål och hushållsgods. Ett spännande material att arbeta med! Endast fantasin sätter gränser för vad man kan göra. Inspirationen kommer ofta från naturen, människor och djur runt omkring. Miljön i Sätrabrunn ger också inspiration och för tankarna till hur det kunnat se ut runt sekelskiftet. Jag använder blandade tekniker när jag skapar med lera, ibland kombinerar jag drejning med skulpterade eller modellerade detaljer. Tummade och kavlade föremål blir tavlor och figurer. Efter formningen engoberas det mesta för att få fram olika färger. När leran är torr och skröjbränningen gjord läggs en eller flera glasyrer på för att få ytterligare färgeffekter och en blank yta genom glasyrbränningen."

epost: lerblomster@live.se   hemsida: www.lerblomster.se   tfn: 0708-691 549
bild 1 

Gunnel Branzell 3 juni - 5 juli

Gunnel Branzell "Efter Västerås konstskola blev det dags att välja yrkesutbildning. Då föll valet på Berghs reklamskola i Stockholm, eftersom jag fick veta att som konstnär kunde man ju inte försörja sig. Reklamskola kändes inte så långt ifrån tyckte jag. Ett kreativt yrke i alla fall. Jag har jobbat i branschen i ca trettio år. Nu har jag ett eget företag och kombinerar grafisk form och konst. I mitt konstnärsskap har jag fastnat för ett material som heter papier maché (tuggat papper). Jag tillverkar materialet själv, kanske är det därför jag tilltalas av det. Jag har då möjlighet att påverka resultatet i en riktning jag väljer. Ingredienserna är tidnigspapper, krita/aska, potatismjöl och vatten så det är miljövänligt och det känns bra. Ofta jobbar jag impulsivt utan föregående skisser. Jag låter den högra hjärnhalvan jobba med vissa regler som grund. Det är komposition, figurtema, färgval osv. Det blir möten mellan färg och form som inspirerar."

postadress: Gunnel Branzell, Alvsta 1, 725 95 Västerås
epost: gunnel.branzell@gmail.com   tfn: 021-602 40 / 073-3003 582
hemsida: www.framstform.se
bild 1 bild 2  bild 3 bild 4 bild 5 

Georgianna Kralli 3 juni - 5 juli

Gregorianna Kralli "Jag föddes i Aten Grekland.21/4 1950. Sedan 1986 bosatt i Sverige. Jag blev medlem av KRO 1986 och av Konstnärsföreningen i Västerås 1998. Sedan 1998 medlem av Artist for Peace Association. Studerade måleri vid konstakademin i Aten 1968-1973. Undervisade i måleri, grafik, inredningsdesign och konsthistoria vid ett college i Aten anställd av Grekiska utbildningsministerietÅren 1976-1986.
Mitt Måleri och Skulptur är ett försök att fånga reflektioner av inre och yttre liv som befinner sig i en ständig förändring och rörelse.
Mest fokuserat på människan som en del av Kosmos, i mitt behov att nå tolkningar av den oändliga utvecklingen. I detta sökande arbete använder jag de tre huvud elementen: Tid, Rum och Rörelse.
Västerås kommuns kulturstipendium 1989.
IAA Internationellt utbyte Sverige ?Grekland 2005.
Grekiska Kultur Ministeriet 2007.
Helge Ax:son Johnsons Stiftelse 2007."

Postadress: Isälvsvägen 16, 722 31 Västerås
epost: g.kralli@telia.com    tfn: 021-247 81
hemsida: www.kralli.se
bild 1 bild 2 bild 3 

Marianne Forngren 8 juli - 26 juli

Marianne Forngren "Jag heter Marianne Forngren(signerar med (Mafo)och bor i mitt föräldrahem vid dalälven i By Kyrkby utanför Avesta. Har tidigare varit bosatt i Fagersta under många år och det var också där jag började måla. Jag har målat under ca 20 år oftast i olja men också i akvarell. Inspiration hämtar jag ofta från naturen men målar det jag känner för just för stunden. Tycker om att variera mitt måleri både vad gäller teknik och motiv. Sedan några år har jag också kurser i olja och akvarell."
Planerade kurser:
Nordankil Möklinta 2 och 3 juni
Tärna Folkhögskola vecka 26
Tärna folkhögskola 8-10 juli
Tärna folkhögskola i höst torsdagar för daglediga
bild 1 bild 2  bild 3 bild 4 

Lisa Hallin 8 juli - 26 juli

Konstnärens namn "Lisa Hallin, Örsingsbo, Salbohed. Jag är född och uppvuxen i Stockholm med föräldrar som konstnärer som inspirerat mig redan i unga år. Jag flyttade tidigt till Västmanland där jag har mina rötter. Intresset för naturen speglar sig i min konst och jag målar i olja, akvarell och torrpastell. Det är intressant att arbeta med olika tekniker och jag har målat under perioder i hela mitt liv och gått utbildningar för olika konstnärer inom olja och akvarell. Jag har tidigare haft utställningar i Sala, Sätrabrunn, Nykvarn, Konst och Hantverksrundan i Västerfärnebo och Norberg."

bild 1 bild 2 bild 2 

Salbohedsgruppen 8 juli - 26 juli

Salbohedsgruppen "Salbohedsgruppen - Maggis Arvidsson, Karin Byström, Anita Forsgren, Agneta Kullberg, Gunnel Lindberg, Maj-Britt Norman (saknas på bild), Gerthy Sjögren, Barbro Stenvall, Marita Zeidlitz och Agneta Öqvist (saknas på bild)
Vi är tio kvinnor som regelbundet träffas och målar i Barbros ateljé i Salbohed. Det vi har gemensamt ?förutom att vi trivs med varandra ?är att vi alla målar i olja. Var och en har sitt eget bildspråk, men vi kan ändå stötta och inspirera varandra. Att uttrycka sig i bilder är ett måste och de flesta av oss har målat eller skapat i en eller annan form sedan vi var unga."
bild 1  bild 2  bild 3 bild 4  bild 5  bild 6  bild 7  bild 8  bild 9  bild 10 

Anna-Karin Hoffman 8 juli - 26 juli

Anna-Karin Hoffman "Jag heter Anna-Karin "Acka" Hoffman, är sådd och rotad i Hallstahammar, blommar på min gård tillsammans med min ståndare och tre busfrön. Har alltid tyckt om att skapa och glädja. Målningar med sting och något att fundera över. Kurser i akvarellteknik, självstudier och min nyfikenhet utvecklar. Använder även akryl, tusch, kol, blyerts, pastell och fluorescerande färg. Gärna med ett stänk av satir. Djur och natur har också en plats på min palett.

Tidigare utställningar: Hallstahammars bibliotek, Borgåsunds hamncafé, Kanalhuset, Missionskyrkan, Skantzen"

epost: elgenacka@gmail.com    tfn: 073-717 33 20
bild 1  bild 2  bild 3 

Henri Lindblom 8 juli - 26 juli

Henri Lindblom "Har målat sedan jag var liten. Målat betydligt mera de senaste 30 åren. Började måla olja på -70 talet hemma hos Sala konstnären Lars Ljunggren därefter gott kurser hos djur och naturmålaren Lennart Sand samt hos Inge Pettersson i Stockholm. Jobbar sedan -73 som leg. sjukskötare inom landstinget Västmanland."

    tfn: 0224-530 24
bild 1 bild 2 bild 3 bild 4 bild 5 

Susanne Wallin 8 juli - 26 juli

Susanne och Jojo "Jag heter Susanne Wallin och är Salabo av födsel och ohejdad vana, uppvuxen i mammas målarrum i doften av pastellkritor, tusch och terpentin. Som liten ritade jag, som ung fyllde jag skolböckerna med teckningar och som vuxen har jag under många år målat i huvudet. För ca två år sedan började jag även måla på papper, och det kan jag säga, att det är bra mycket svårare men också mycket roligare! Akvarell är det jag fastnat för och ju mer jag målar desto mer förstår jag hur lite jag kan?quot;

Eva Stephenson-Möller 29 juli - 16 aug

Eva Stephenson-Möller "Jag arbetar med vävning ofta i geometriska mönster, rutor och ränder. Just nu intresserar jag mig för ikattekniken som innebär att mönstret görs med omknytningar på garnet innan färgning."

adress: Vårvindsg. 32, 418 73 Göteborg    tfn: 0730-984687, 031-546579
bild 1 Superdräll 122x112 cm Superdräll detalj Utställning 

Greta Sandahl 29 juli - 16 aug

Greta Sandahl "Jag bor och arbetar på Klädesholmen i Bohuslän. Min ateljé ligger med utsikt över hamnen. Jag inspireras mycket av utsikten, av ljuset som skiftar, av mörkret under bryggorna, speglingarna i vattnet."

adress: Kustroddarvägen 5, 471 51 Klädesholmen
epost: gretasandahl@hotmail.com    tfn: 0304 - 67 30 04 / 0703 672 523

www.gretasandahl.se
bild 1  bild 2  bild 3  bild 4 

Inger Åhs 29 juli - 16 aug

Konstnärens namn "Jord och vatten möter elden då kakel tillverkas. Det triviala förvandlas och blir till något annat och nytt. Syftet med mina installationer, är att i ännu ett steg skapa ny verklighet, ny mening."

epost: ingerahs@gmail.com    tfn: 0707-91 54 77
 bild 1 bild 2

Gyösh K Baka 29 juli - 3 sept

Gyösh K Baka "Jag är kulturentreprenör och övar olika områden inom kulturen såsom konst, skriveriet och dans. Jag bor i Västerås med min familj och jobbar på Hagabergskolans fritids och skolbibliotek. Jag målar gärna med akvarell och tusch, och blir inspirerad av naturen, poesi, känslor ?allt jag ser eller upplever. Men av allt målar jag helst på glas, på fönster, burkar, speglar. Redan när jag var en liten flicka målade jag på speglarna hemma. Det kalla, vita, genomskinliga glaset blir levande av färgerna, och ljuset som glimmar genom färgerna blir olika, alla tider på dagen, säsongen, i olika väder - samma som med oss människor. När jag ser genom det målade fönstret blir världen mer färgrik, mer varm, mer mild. Ljuset, färgerna är livet själv med sina förändringar."

epost: calendula39@yahoo.se  tfn: 073 5421 644  www.gyongyos.dinstudio.se
bild 1 bild 2 bild 2 

Gunny Koivisto 19 aug - 3 sept

Gunny Koivisto "Gunny Koivisto heter jag, bor på landet, mellan Västerfärnebo och Fläckebo, har en egen liten atelje där jag kan skapa både keramik och måla fantasifulla tavlor som jag kallar Fria val.I blandteknink, Akryl,olja,lera,och lite blandat.
Kallar mitt skapande för JUST ONE eftersom jag bara gör ett exemplar av varje alster, alltså finns bara ett ex. i hela världen.
Jag gör inte, kopior och jag tror ingen annan kopierar mina alster.
Lusten att skapa kommer ofta på natten, men också mina hundar inspirerar min skaparlust."

epost: gunny3ster@gmail.com   tfn: 0736843422

Gunny Koivisto 002        Gunny Koivisto 012        

Åsa Roos 19 aug - 3 sept

Åsa Roos "Jag har använt mej av konst i mitt arbete med personlig utveckling i många år. Färg och form öppnar som inget att upp för den ordlösa världen av känslor och upplevelser vi alla bär inom oss, men tillåter och uppmanar oss att uttrycka vår särart, sorg, smärta, kraft och energi. Med Vedic Art som grund målar jag utifrån min inre värld och inbjuder betraktaren att ta kontakt med sitt eget undermedvetna och dess symbolsystem för att gå in i upplevelsen av bilden.
Mitt andliga intresse är centralt och för mej hänger det samman med vårt undermedvetna i en underbar förening.
Jag har det senaste året utvecklat mina färdigheter i textilt arbete och blandar gärna tekniker. Även här får mystiken ta färg och form."

epost: aasaroos@gmail.com    tfn: 0732 41 75 70
Åsa Roos bild 1 Åsa Roos bild 2 

Anna Bergman-Paul 19 aug - 3 sept

Anna Bergman-Paul "Jag målar i blandteknik på duk och inspireras för det mesta av ganska otippade saker och intryck i min omgivning. Jag lockas av tanken att konst inte bara ska kunna ses utan också kännas, därför är strukturen viktig i mina målningar som byggs upp lager för lager med hjälp av mycket färg och många olika verktyg."

epost: annabpaul@bredband.net   tfn: 073-642 4952
Folk2  Sneglar Turkos

Berit Ramkvist 19 aug - 3 sept

Berit Ramkvist "Jag heter Berit Ramkvist,har borstmålning som hobby.Är pensionär,som bor i västerås,mitt telnr är ."

epost: berit.50@hotmail.com    tfn: 073-674 9479
bild 2  bild 1  bild 2  bild 1  bild 2  bild 2 

Tillbaka till första sidan
uppdaterad 2011-06-30
Why conduct very few people today reach every online business replica watches uk while most neglect. You might think its its replica watches uk, and also success, and also diligence C although the serious swiss replica watches could wonder you actually. What happens if I actually shared with you actually replica watches appeared to be a little something extra vital as compared with technique and also diligence and also success, far more vital versus the rolex replica sale you actually be a part of, extra vital versus the friends you may have and also the dimensions of a person's snail mail rolex replica sale is definitely and also what amount of web pages you may have C when you've got brussels element, fully flourishing during every replica watches C this the first thing would not because of just about anywhere outdoor you actually, there are to return out of in you actually.